2013. júl. 21.

1. "Csak teher lennék"

Üdv!

Itt lenne az első rész, aminek egy része a múltat idézi. A prológus, mint gondolhattátok, a történet vége fele lesz érthető. Innen kezdődik minden, itt megismerhetitek valamennyire Susan-t és remélem mindenkinek szimpatikus lesz. Dalt mindig fogok csatolni a fejezethez, mert szerintem az olvasáshoz elengedhetetlen a zene. Nem biztos, hogy kapcsolódni fog minden részhez, mert lesz ami csak azért lesz ott, mert azt hallgattam, mikor írtam. Nagyon örülnék ha a rész végén leírnátok, hogy mi a véleményetek eddig, de nagyon örülök a 8 feliratkozónak, pedig csak a prológus volt fent. Tényleg, ez nagyon sokat jelent, köszönöm! Na megyek is, nem rizsázok. További kellemes napot és jó olvasást!

Ölel titeket, Zsuu



Same Love
Fáradtan keltem ki az ágyból, mint minden nap. Hajamat a szememből ki igazítottam, jobb lábamat lendítve, felültem. Megdörzsöltem a szemem, majd körül néztem a szobámba. Minden ugyanolyan, ahogy hagytam este. A szekrényem hanyagul ki volt nyitva, belőle, majdnem kiesett egy blézerem. Szőnyegemen eldobálva a zoknik, fehér neműk. Ágyam támláján ott lógott a melltartóm, majd magam mellé néztem. Nem volt senki, de egy papír ott volt az ismeretlen helyén. "Köszi az estét, majd hívlak! Csók". Frenetikus! Megint belementem egy egy éjszakás kalandba. 'Majd hívlak'.. Persze, majd ha megadom a számom, hogy felhívjon, akkor. Nagy levegőt fújtam ki, majd megráztam a fejemet. 

El kell mennem a nővéremhez, Wolverhamptonba, ahogy mondta, még két héttel ezelőtt. Egy dolog miatt maradtam Londonban.. a remény, hogy lesz munkám, szép házam, medencém, jobb autóm. Most is van lakásom, felfújható medencém és egy 20 éves kocsim. Ahhoz képest, hogy kinézetem nőies, pl. a blézer + ing + derékig érő nadrág kombinációval, a belső tulajdonságaim eléggé a férfi nemre emlékeztettnek. Járásom se a legjobb, de még így is kellek a pasiknak, egy éjszakára. Felálltam a puha szőnyegre, majd mamuszomba bele csúsztattam lábamat, felhúztam egy bő pólómat és kicsoszogtam a konyhába. Megfogtam és beleadagoltam egy kis kávédarát a tartóba, majd beindítottam és hagytam, hogy a friss kávé illata betöltse a teret. Töltöttem mellé egy kis tejet, majd cukrot is adagoltam és megittam a barna folyadékot. Az enyhén édes íz végig folyt a torkomon, majd letettem az üres poharat és a fürdő felé kezdtem venni az irányt. Megindítottam a csapot és elővettem a fogkefém. Unottan néztem bele a tükörbe és csak egy lányt láttam, akinek nincsenek céljai. Egy céltalan, határozatlan, hanyag lányt, aki még nem nő! Egy igazi nő magabiztos és célokkal teli. Van tekintélye és példakép lesz az emberek szemében. Én meg milyen vagyok? Hát... olyan, akit kinevetnek az emberek.
   
***

 - Igen tessék, Jade Charilett telefonja - szólt bele nővérem managere a készülékbe. 
- Hali, Ciara! Susan vagyok. 
- Adom - szólt bele unottan, majd egy hatalmas szünet és az édesen csengő hang megszólalt. 
- Sue, sziaaaa - szólt bele Jade a telefonba.
Nővérem egy énekesnő, aki helyi bárokba lép fel és próbál nagyobb szárnyakat növelni, hogy híresebb legyen. Még egy kisvárosi lánynak is céljai vannak, nekem meg, maximum az, hogy mindig kijussak időben a mosdóba!
- Jade nem fogok kertelni, meló kell - szóltam bele és nagy levegőt fújtam ki. Idegesen hajamba túrtam. 
- Gyere ide hozzám lakni - olyan hangja volt, mintha héliumot szívott volna, de rájöttem, hogy neki alapból ilyen, így inkább visszatérek a telefonbeszélgetéshez. 
- Nem lenne baj? 
- Miért lenne baj? - nyugodt hangszíne volt, de tudtam, hogy legszívesebben ordítana velem, hogy milyen vagyok, minek nem mentem eddig, stb. stb. 
- Mert csak teher lennék - mondtam és saját magamnak is igazat adtam. Az ágyon ülve, kinyújtottam a lábam, majd nézni kezdtem a lábujjaimat, amin fekete körömlakk díszelgett. 
- Jaaj hagyjad már - mondta és nevetni kezdtünk, még én se tudom miért.
- Jó, de melóm se lenne - vágtam rá néhány perc, kínos csend után. 
- De, lesz melód! A barátomnak van egy lemezboltja, majd beteszünk oda. 
- Miért vagy velem ilyen kedves? - kérdeztem és szememben könnycseppek kezdtek el felsorakozni, arra várva, hogy kigördüljenek és végig csúszva arcomon, eltűnjenek. 
- Mert a húgom vagy, de most mennem kell - sietett. - Címet tudod, majd hívj, ha már közel vagy. Puszi. 
Jade kinyomta a telefont, majd megrázva fejemet könyveltem magamban, hogy nővérem valahova nagyot sietett. 

Szekrényem felé vettem az irányt, majd ami a póló polcon volt benne, mindet eldobtam az ágyamra. Odasétáltam és válogatni kezdtem. 
- Ez kell - néztem egy keresztes pólót. - Ez nem - dobtam el egy kockás, pink pólót. Én komolyan ilyeneket hordtam, mint nőies cucc? Már értem, hogy miért nevettek rajtam. A következő póló egy sima fehér, V nyakú, pamut volt. Sokat gondolkoztam rajta, mivel emlékek kötnek hozzá. Elég rosszak. 
Egy fesztiválon, ahol a nulladik napon ott voltam és a barátnőmmel, mint  barátságunk jelképe, megvettük. Az nap leöntöttem whiskyvel és borral is, de itthon kimostam. Második nap már óvatosabb voltam, de akkor jött belém egy részeg fazon, aki azt kiabálta, hogy 'Hajrá WH'. Attól független, hogy nem láttam már rendesen az alkohol hatása miatt és a pasi se volt full józan, emlékszek rá! Barna haja a homlokára omlott és ajkai teltek voltak. Szemei, olyanok voltak, mint a tejcsokoládé.. és én olyan voltam, mint egy kisgyerek, aki alig várja, hogy kibonthassa a tej csoki papírját. Továbbpakoltam, egy fejrázás után, majd sikeres fél órának mondhattam ezt az időt. Kész lettem, a pólókkal. Haha. 

Este hét óra. E időpontba pakoltam be a költözésemre. Nagy levegőt vettem és körülnéztem a szobában. Mindenhol pólók, nadrágok, szoknyák, cipők és a közepén két bűvös bőrönd. Nem akartam tovább ebben a szobában lenni, csak az emlékek törnek fel bennem minden percben és az érzések. Megmosolyogtatott a tény, hogy pár perc és elmegyek. Természetesen még összepakolok és pár nap múlva visszajövök, hogy kitegyem az ’Eladó’ táblát. A szétdobált dolgokat a helyére tettem, majd az órára néztem. 21:30-t mutatott, ami gondolkozásba estem. Ha most elindulok lesz éjfél, mire odaérek. Jade még biztos nem alszik akkor, de mi van, ha elalszok a pályán? Na puff, semmi, maximum összetöröm a kocsit. Többet fizet a biztosító, mint amennyit ér az a tragacs! Felvettem egy fehérpulcsit, világos csőszáru farmerral, a kedvenc magas sarkúmmal és a mostdivatos terepmintás kabátot is magamhoz vettem, tartaléknak, ha fáznék. Barna bőr kistáskámba beletettem a telefonom, annak töltőjét, pénztárcát, kulcsot és minden fontos dolgot, ami bármikor kelhet, pl. smink!



Lementem a társasház parkolójába, magam után húzva két bőröndöt. Nehezek voltak, de a tudat, hogy nővéremmel leszek, el is felejti a panaszomat! Beültem a roncsba, majd meg se álltam Wolverhamptonig.

12 megjegyzés:

  1. őszintén megmondva én csodállak amiért szépen tudsz fogalmazni...elképesztő ez a blog :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. uuh köszönöm, ez számomra sokat jelent, főleg Tőled :)

      Törlés
  2. Drága Zsuu :)
    Végre volt elég időm arra, hogy elolvassam a blogodat, amit egyáltalán nem bántam meg. Nagyon érdekesnek találom Susan karakterét, és kíváncsian várom, mi lesz a folytatás. Mivel hajnali öt van és ez még csak az első rész, fogalmam sincs, mit is írhatnék még azon kívül, hogy nagyon tetszett *.*
    Hmm, remélem egyszer én is meg tudlak ajándékozni egy olyan hosszú komival, mint amilyeneket te szoktál adni <3
    Millio puszi Xx és nagyon szeretlek <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága szerecsendio! :)
      Nagyon jól esnek a szavaid, köszönöm. Amúgy örülök, hogy tetszett, csak remélni tudom, hogy a folytatás is elnyeri az ízlésedet.. vannak még csodák! :D
      Én is remélem, de elöre szólok nem tudok 3 oldalas, cuki válasz kommentárt írni, mint te! :D
      Hatalmas ölelés, puszi, Zsuu :) Xx

      Törlés
  3. Drága Zsuu!
    Végre eljutottam idáig, hogy elolvassam a blogot! Őszintén szólva tetszett, méghozzá nagyon! Már régebben feliratkoztam, de már tuti, hogy rendszeres olvasód leszek!
    http://directionerekide.blogspot.hu/2013/07/ajanlo-01-zsuulorant.html És az ajánló:) Sajnálom, ha szerencsétlen lett, de életem első ajánlója:/ :)
    Ölel,
    Lizi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága L.T.P~ !
      Örülök neki, hogy elnyerte tetszésed és köszönöm, hogy szántál időt a blogomra! :)
      Nem lett szerencsétlen, nekem tetszik és még egyszer köszönöm! :)
      Hatalmas ölelés, Zsuu

      Törlés
  4. Kedves Zsuu!
    Most találtam rá a blogodra L.T.P.~ ajánlója által
    Nagyon tetszik a történet minden megfogott benne.
    Várom a folytatást.
    xoxo Sunshine b

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sunshine b! :)
      Örülök, hogy tetszik a történet :)
      A folytatás pár percen belül fent is lesz!
      Hatalmas ölelés, Zsuu

      Törlés